vrijdag 27 april 2012

Rolbrug, voor de liefhebbers van Tilburg(s)

Jack van Dongen

Acht seizoenen stond het op het repertoire van TTT Theaterproducties Tilburg. We speelden het door heel Brabant en zelfs in Drente en Zuid-Limburg, onze eigen bewerking van Rolbrug. En dat is toch wel bijzonder voor een eigentijds toneelstuk in het Tilburgs.

Nu stoppen we met deze aansprekende tragikomedie. Maar niet zomaar. TTT Theaterproducties maakt van de laatste voorstelling van ROLBRUG een feestelijke aanbieding. Elke Tilburger kan in de voorverkoop kaarten bestellen voor dit succesnummer voor de bodemprijs van € 5,00. Daarmee willen we alle liefhebbers van Tilburg, het Tilburgs en van theater laten delen in het plezier dat wij zelf aan het bewerken en spelen van dit prachtige stuk hebben beleefd.
Dus boek snel voor de dernière van ROLBRUG, zaterdag 12 mei 2012, in de theaterzaal van Kunstbalie, Ringbaan Oost 8 in Tilburg (aanvang 20.15 uur).
Stuur een mailtje naar kaartjes-ttt@ziggo.nl met daarin het aantal kaarten dat u wilt bestellen. Wij sturen u een bevestiging en de kaartjes liggen op de avond van de voorstelling klaar aan de kassa.
Ruim een uur zult u geboeid kijken naar die man en vrouw van middelbare leeftijd op zoek naar geluk. Schrijver Bouke Oldenhof (bekend van het Us Abe-spektakel in het stadion van Heerenveen) karakteriseert ze in zijn woord vooraf als volgt: Fons en Maartje zien er al dertig jaar uit als onbeschreven bladen van 18. Hun buiken zijn te dik, hun huiden te dor en te gerimpeld om nog te kunnen geloven dat zij ooit die fossiele jeugd zullen consumeren.
Of het ongelooflijke toch gebeurt? Kom kijken, en genieten. Tilburgser kan het niet.
Kijk ook op de website